Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδα 2017

12 Οκτωβρίου, 2017

 

ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ:
ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ

Η Παγκόσμια Συμμαχία Ανακουφιστικής Φροντίδας ανακοίνωσε το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας στις 14/10/2017. Το μήνυμα είναι: " ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ"

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι η παγκόσμια ημέρα δράσης για την ανακουφιστική φροντίδα. Λαμβάνει χώρα φέτος στις 14/10/2017 με σκοπό να γνωστοποιήσει τον καθοριστικό ρόλο της Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Παγκόσμια Υγειονομική Κάλυψη.

Θεματικές Υπο-Ενότητες: Φροντίδα, Μέτρηση, Κόστος

ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Δεν υπάρχει παγκόσμια υγειονομική κάλυψη χωρίς πρόσβαση στην Ανακουφιστική Φροντίδα . Η Ανακουφιστική Φροντίδα είναι ένας σημαντικός τομέας της Παγκόσμιας Υγειονομικής Κάλυψης και περιλαμβάνει υπηρεσίες υγείας ( πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και ανακούφισης )
Παγκόσμια Υγειονομική Κάλυψη σημαίνει ότι όλοι (πολίτες και κοινωνία) μπορούν να κάνουν χρήση των παραπάνω υπηρεσιών υγείας όταν τις χρειάζονται. Πρέπει να προσφέρουμε την Ανακουφιστική Φροντίδα σε όσους την χρειάζονται περισσότερο.

ΜΕΤΡΗΣΗ
Πρέπει να μετρήσουμε την Ανακουφιστική Φροντίδα ως μέρος της Παγκόσμιας Υγειονομικής Κάλυψης 40 εκ άνθρωποι χρειάζονται Ανακουφιστική Φροντίδα ετησίως, συμπεριλαμβανομένων των 20 εκ που θα τη χρειαστούν στο τέλος της ζωής τους. Στο 42% των χωρών παγκοσμίως υπάρχει μηδενική πρόσβαση στην Ανακουφιστική Φροντίδα.

ΚΟΣΤΟΣ
Κανένας ασθενής δεν πρέπει να βιώσει αποκλεισμό και φτώχεια. Πληρώνοντας ακριβές θεραπείες ή ταξιδεύοντας μακριά για υπηρεσίες φροντίδας συνεπάγεται με απώλεια εισοδήματος τόσο για τον ασθενή όσο και για τους φροντιστές που μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό ρίσκο. Η Ανακουφιστική Φροντίδα μπορεί να μειώσει τα οικονομικά βάρη που δημιουργούνται από χρόνιες και καταληκτικές ασθένειες.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας
Η διαφημιστική καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακουφιστικής Φροντίδας είναι μια ευκαιρία για γνωστοποίηση και συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη και δημιουργία ξενώνων και μονάδων Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ολο τον κόσμο. Θα βοηθήσει τοπικούς, εθνικούς, και παγκόσμιους παρόχους μονάδων και ξενώνων να κάνουν σαφή τη θέση της Ανακουφιστικής Φροντίδας ως μέρος της Παγκόσμιας Κάλυψης Υγειονομικής περίθαλψης και να συνηγορήσει με όλους τους εμπλεκομένους έτσι ώστε κανείς από αυτούς που υποφέρουν να μην εγκαταλείπεται.
Δραστηριοποιηθείτε : Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και ενημερωθείτε για τους σκοπούς
http://www.thewhpca.org/world-hospice-and-palliative-care-d…

Διοργανώστε μια εκδήλωση για να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας και να γνωστοποιήσετε τον πρωταρχικό ρόλο της Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Παγκόσμια Υγειονομική Κάλυψη.
Υποβάλλετε την εκδήλωσή σας στο : http://www.thewhpca.org/world-hospice-and-palliat…/add-event
Μοιραστείτε το με φίλους
Μιλήστε σε τουλάχιστον ένα φίλο σας για την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας: http://www.thewhpca.org/world-hospice-and-palliative-care-d…